Zaterdag 19 november 2022

De Dag van de Noordwijkse Geschiedenis. Een dag die in het teken staat van het rijke verleden van de gemeente Noordwijk. 

 

Heb jij interesse in geschiedenis en ben jij benieuwd naar de geschiedenis van jouw eigen straat of wijk? Of heb jij altijd al willen weten hoe bloembollen smaken? Of wil je gewoon een leuk (en historisch verantwoord) dagje uit in eigen dorp? 


Kom dan op zaterdag 19 november naar de Dag van de Noordwijkse Geschiedenis! Deze dag staat geheel in het teken van de rijke historie van de gemeente Noordwijk, met daarbinnen de kernen Noordwijkerhout, De Zilk, Noordwijk- Binnen en Noordwijk aan Zee. 

Diverse historische en culturele verenigingen hebben samen de handen ineengeslagen om een dagvullend programma te maken waarbij de geschiedenis van Noordwijk op een leuke en ludieke manier naar voren komt. 


Na een gezamenlijke opening in de Oude Jeroenskerk, kunnen bezoekers op de Dag van de Noordwijkse Geschiedenis verschillende activiteiten bezoeken. De Dag wordt afgesloten met een historische pubquiz waarbij mooie prijzen te winnen zijn! 

dag noordwijkse geschiedenis

Opening - Oude Jeroenskerk (10:00- 11:00 uur)

De Dag wordt om 10:00 uur geopend door burgemeester Verkleij. Daarnaast wordt uitleg gegeven over de Canon van Noordwijk en vindt er een spetterend optreden van KunstKlank plaats.

dag noordwijkse geschiedenis

Dagprogramma (diverse locaties: 11:00 - 16:30 uur)

Het middagprogramma is onderverdeeld in drie blokken, waarbij je langs diverse locaties kunt gaan om leuke en ludieke activiteiten te bezoeken. Wat te denken van een spoedcursus Noordwijkse bouwhistorie? Of een tentoonstelling over pentekeningen van Jan Lutgens? 

dag noordwijkse geschiedenis

Historische PubQuiz (16:30-18:00 uur)

Weet jij veel van de rijke geschiedenis van Noordwijk? Test dan jouw kennis tijdens de historische PubQuiz en win mooie prijzen.