Agenda

Hieronder vindt u het actuele aanbod van historische lezingen, rondleidingen, reizen en andere activiteiten in 2023 en 2024. Ook in samenwerking met diverse partners.

Lezingen

normandie lezing

Dinsdag 6 juni 2023 - D-day en de strijd om Normandië -lezing  

Op D-day landden duizenden geallieerde troepen van verschillende nationaliteiten om het zogenoemde ‘Tweede Front’ te openen. Naast de aanloop van D-Day, waaronder de grote logistieke planning en historische gebeurtenissen die de basis vormden voor D-Day, wordt tijdens de lezing ook aandacht gegeven aan de daadwerkelijke landingen op de vijf invasiestranden. 

Als vanouds vindt de lezing plaats bij strandpaviljoen J. van Roon, aan de Koningin Wilhelminaboulevard in Noordwijk (afrit 14). 
Entree: 10 euro inclusief koffie of thee.

Noordwijk en de Tweede Wereldoorlog lezing Koen van Toen

Zondag 29 oktober 2023 'Voor volk en vaderland? Noordwijkers in Duitse dienst' - lezing in De Muze

Gedurende de Tweede Wereldoorlog zijn er diverse Noordwijkers geweest die zich aansluiten bij de Duitsers en in Duitse dienst treden. Met de titel 'Voor volk en vaderland? Noordwijkers in Duitse dienst' geeft Koen van Toen een lezing over Noordwijkers die dienst nemen bij de NSKK, de Waffen SS, de Kriegsmarine of een andere Duitse organisatie. Waarom kiezen sommige Noordwijkers er in bezettingstijd voor om in Duitse dienst te treden? Wat zijn hun beweegredenen? 

De lezing vindt plaats in De Muze in Noordwijk. Kaarten zijn 10 euro en kunnen via onderstaande link gekocht worden

Historische reizen

berlijn reis

Zaterdag 14 tot en met woensdag 18 oktober 2023- Historische reis naar Berlijn

Koen van Toen en Beleef 't Samen Groepsreizen organiseren van 14 tot en met 18 oktober 2023 een historische reis naar de hoofdstad van Duitsland, Berlijn! Er is geen andere stad in Europa waar de geschiedenis van de 20ste eeuw zo tastbaar is als hier. Op het programma staan alle hoogtepunten van de stad, waaronder de Brandenburger Tor, Unter den Linden, de Rijksdag, de Fernsehturm en natuurlijk Checkpoint Charlie. Maar de stad heeft natuurlijk veel meer te bieden. Ga met ons mee naar het verleden, ga met ons mee naar toen!  

normandie reis excursie

Zaterdag 20 tot en met woensdag 24 april 2024 - Historische reis naar Normandië 

Koen van Toen en Beleef 't Samen Groepsreizen organiseren in april 2024 (20 t/m 24 april 2024) een vijfdaagse reis naar Normandië. Op het programma staan alle vijf invasiestranden van D-Day, Sainte Mere Eglise, de Amerikaanse begraafplaats, Pointe du Hoc en nog vele andere hoogtepunten. We reizen per luxe VIP-bus naar onze bestemming en overnachten in Caen. Ook Bayeux staat op de planning, alwaar we de kathedraal en het wereldberoemde Tapijt van Bayeux kunnen bekijken.