Agenda

Hieronder vindt u het actuele aanbod van historische lezingen, rondleidingen, reizen en andere activiteiten in 2020. Ook in samenwerking met diverse partners.

Historisch onderzoek stadswandelingen Leiden historische lezingen dorpswandelingen Noordwijk Excursies Battlefieldtour

Dinsdag 29 september: 'Leven aan de grens van het Derde Rijk.'- documentaire

Een avond in het teken van de Tweede Wereldoorlog in Noordwijk met een korte lezing, een interview, zang, theater en een documentaire waarin persoonlijke verhalen van Noordwijkers tot leven komen, hoe hebben zij de oorlog aan de rand van het Derde Rijk beleefd?

Datum: dinsdag 29 september 2020
Locatie:
De Muze Noordwijk
Aanvang:
20:00 uur

Zaterdag 10 oktober: 'Voor volk en vaderland? Noordwijkers in Duitse dienst' - lezing

Gedurende de Tweede Wereldoorlog zijn er diverse Noordwijkers geweest die zich aansluiten bij de Duitsers en in Duitse dienst treden. Met de titel 'Voor volk en vaderland? Noordwijkers in Duitse dienst' geeft Koen van Toen een lezing over Noordwijkers die dienst nemen bij de NSKK, de Waffen SS, de Kriegsmarine of een andere Duitse organisatie. Waarom kiezen sommige Noordwijkers er in bezettingstijd voor om in Duitse dienst te treden? Wat zijn hun beweegredenen?

Datum: zaterdag 10 oktober 2020
Locatie:
De Muze Noordwijk
Aanvang:
15:00 uur tot 17:00 uur

Vrijdag 18 t/m dinsdag 22 september: Normandië - reis

Normandië is sinds 6 juni 1944 onlosmakelijk verbonden met de bevrijding van de Duitse bezetting door de Geallieerden. Duizenden militairen landden hier in het voorlaatste oorlogsjaar op de stranden, die nog steeds met de illustere codenamen worden aangeduid: Utah,  Omaha, Gold, Juno en Sword Beach. En achter deze stranden schuilen vele tastbare bewijzen van Operatie Overlord,  de grootste militaire operatie ooit in de wereldgeschiedenis.